Nacionalna sveučilišna knjižnica
Tražilica
Digitalna knjižnica O knjižnici Usluge Zbirke Novosti/Zbivanja
Čitaonice Profesorska čitaonica Referentna zbirka Čitaonica knjiga sa slobodnim pristupom građi Službene publikacije Čitaonica periodike Tekući hrvatski i strani časopisi Doktorske disertacije i magistarski radovi Zbirka knjiga o Domovinskom ratu Zbirka knjižničarstva Radno vrijeme, upis, posudba Informacijske usluge Korištenje starijih hrvatskih novina u NSK Edukacija Međuknjižnična posudba Cjenik usluga Za nakladnike

Knjižničarstvo

Radno vrijeme
ponedjeljak - petak: 8.00 - 21.00

Telefoni
00385 1 616 4037,
00385 1 616 4195

Fax
00385 1 616 4186

Kontakt osoba
Dijana Machala
dmachala@nsk.hr

Ova zbirka svojim fondom i radom pokriva područje knjižničarstva.

Korisnici mogu dobiti knjižnično-informacijske usluge za protrebe obrazovanja za struku, stalnog stručnog usavršavanja te za stručni i znanstveni rad.
U okviru inormacijske i obrazovne djelatnosti Zbirke daju se stručne informacije, obavljaju tematska pretraživanja kataloga i specijaliziranih baza podataka te edukacija korisnika.

 

Fond


Zbirka knjiga broji petnaestak tisuća svezaka. Pet tisuća smješteno je u otvorenom pristupu na polukatu zgrade, dok je preostali dio u zatvorenom spremištu. Glavninu čine inozemna izdanja, najčešće s engleskog govornog područja.

Zbirka časopisa
broji 220 naslova. Na otvorenom pristupu Zbirke smješteno je zadnjih pet godišta stručnih časopisa, a preostala godišta nalaze se u zatvorenom spremištu. Časopisi su pretežno na engleskom i njemačkom.

Zbirka dokumenata: Sadrži dokumente koji se odnose na stručni rad Zbirke za knjižničarstvo, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatskog knjižničarskog društva i Međunarodne federacije knjižničarskih društava (IFLA-e).

 

Katalozi i bibliografije Pitajte knjižničara Međuknjižnična posudba Edukacija


Povijest Knjižnice Organizacija - organigram Imenik
© Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 2005. Sva prava pridržana. | Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 p.p. 550, 10000 Zagreb.HRVATSKA | Tel. ++ 385 1 616-4111
Izjava o pristupačnosti | Početna stranica | Korak natrag | Struktura stranica | Pošalji E-mail | Impresum