Nacionalna sveučilišna knjižnica
Tražilica
Digitalna knjižnica O knjižnici Usluge Zbirke Novosti/Zbivanja
Katalozi i bibliografije Integrirani knjižnični sustav Digitalizirana baština Portal digitaliziranih novina Portal digitaliziranih časopisa Hrvatski arhiv weba Virtualna učionica Elektronički izvori Pitajte knjižničara Uvjeti korištenja Prijava korisnika Obrazac
Saznajte više
Odgovorili smo na Vaša pitanja

U 2010. g. postavili ste 1.906 pitanja/zahtjeva, (7% povećanje u odnosu na prošlu godinu) odgovorili smo na 1.226 ili oko 8 % povećanja u odnosu na 2009.g. te smo odgovorili na 917 pitanja poslanih emailom koji nisu bili registrirani u Pitajte knjižničara.

Pristup za knjižničare
 
Pristup za  korisnike
 
 
Pitajte knjižničara

Pitajte knjižničara


E-mail:
pitajteknjiznicara@nsk.hr
 


 

Pitajte knjižničara - QuestionPoint je online informacijska usluga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja omogućuje komunikaciju na daljinu korisnika i knjižničara u rješavanju informacijskih pitanja.
2002. godine uslugu QuestionPoint, zajednički su razvili OCLC (Online Computer Library Center iz Ohio-a) i Kongresna knjižnica iz Washingtona. U virtualnoj informacijskoj usluzi sudjeluje više od 1000 knjižnica iz više od 20 zemalja, sučelje je dostupno na 10 svjetskih jezika, uključujući i hrvatski.
U međunarodnoj informacijskoj usluzi sudjeluju samostalne i pojedinačne knjižnice, knjižnični ogranci i konzorciji.
NSK je redovna članica konzorcija od ožujka 2005.g. kao jedina knjižnica iz Hrvatske.


Postavite pitanje knjižničaru:

Online obrazac
Pitajte knjižničara
Katalozi i bibliografije Pitajte knjižničara Međuknjižnična posudba Edukacija


Obvezni primjerakZa nakladnikeKnjižara NSK
© Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 2005. Sva prava pridržana. | Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 p.p. 550, 10000 Zagreb.HRVATSKA | Tel. ++ 385 1 616-4111
Izjava o pristupačnosti | Početna stranica | Korak natrag | Struktura stranica | Pošalji E-mail | Impresum